Bröring Premium Bed Care – Matrasclean, met de service van Bröring

Bröring Premium Bed Care

Iedereen heeft last van huisstofmijt. Zelfs een bed van een jaar oud is al licht verontreinigd en dat kan leiden tot diverse klachten. En of u nu allergisch bent of niet, het is voor iedereen plezierig om in een echt schoon en gezond bed te slapen. Bröring heeft voor u dé oplossing: Bröring Premium Bed Care. We reinigen uw matras volgens een beproefd en bewezen procedé: het Matrasclean™-proces. Vraag een testreiniging aan, zodat u zelf het resultaat kunt zien en zult ervaren wat een echt schoon bed is! Maak een afspraak met het Bröring Premium Bed Care Team om deze reiniging bij u thuis uit te voeren. Tijdens ons bezoek kunnen we u dan precies de werking van ons product uitleggen en demonstreren.

Probleem

Mensen spenderen een derde van hun leven op hun matras en uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen is vervuild met huidschilfers, transpiratie, schimmels, bacteriën en virussen. Matrassen zijn de meest vervuilde objecten in huis, omdat ze de perfecte schuilplaats zijn voor huisstofmijten. Het is warm, vochtig en er zijn voldoende huidschilfers aanwezig als voedsel. Uw matras is de plek in huis waar niet alleen de meeste huisstofmijten voorkomen, maar u hebt er ook zeer intensief lichamelijk contact mee. Natuurlijk komen huisstofmijten niet alleen in matrassen voor, maar ook in tapijt, gordijnen, bankstellen en zelfs op parketvloeren. Het verschil is echter dat u hier niet een derde van uw leven intensief lichamelijk contact mee heeft en dat de concentratie huisstofmijten veel geringer is dan in uw matras. De aanwezigheid van huisstofmijten heeft echter niet te maken met ontbrekende hygiëne: matrassen kunnen nu eenmaal niet gewassen worden. En dat is tevens het probleem – u kunt goed ziek worden van de uitwerpselen van huisstofmijt.

Oplossing

Oorzaakbestrijding is logischerwijs de belangrijkste oplossing bij huisstofmijtallergie. Bröring Premium Bed Care, een revolutionaire, gepatenteerde methode om uw matras te laten reinigen, is gebaseerd op het Matrasclean™-procedé. MatrasCleaner is wereldmarktleider op het gebied van matrashygiëne. Bröring Premium Bed Care wordt bij u aan huis verleend, waardoor uw matras gewoon kan blijven liggen. Het proces elimineert de oorzaak en reinigt de matras zonder het gebruik van chemicaliën. Wij voeren altijd eerst een testreiniging uit, waarbij wij u laten zien wat er uit uw matras komt na twee minuten reinigen. Tevens voeren wij tijdens deze testreiniging een ACAREX-allergeentest uit, die de hoeveelheid allergieverwekkende stoffen in uw matras aantoont, om zo te bepalen of een hoofdreiniging noodzakelijk is. Uw matras wordt vervolgens droog en zonder het gebruik van chemicaliën gereinigd. Hierdoor kunt u korte tijd na het reinigen al op uw matras slapen.

4-fasen-reiniging

Onze gepatenteerde 4-fasen-reiniging:

1. Het krachtige, speciaal ontworpen en draagbare matrasreinigingssysteem produceert trillingen van hoge frequentie, waardoor de uitwerpselen van de huisstofmijt van de matras losgetrild en verpulverd worden. Zo worden ze klaargemaakt voor fase 2.

2. Het speciale vacuüm zuigsysteem wordt op de matras geplaatst en vangt alle deeltjes op. De deeltjes worden opgevangen in een stofzak met HEPA-filter dat speciaal ontworpen is om 99,97% van alles dat 0.3 micron en groter is vast te houden.

3. De matras wordt in deze fase behandeld met UVC-stralen die de huisstofmijten, bacteriën, virussen en sporen doden. Deze sterilisatie is geheel vrij van chemicaliën.

4. Uw matras wordt na de behandeling ingespoten met antibacteriële, allergeen-neutraliserende spray. De vermenigvuldiging van huisstofmijt wordt hiermee gereduceerd. Dat verlaagt de frequentie van het aantal keer dat een matras gereinigd dient te worden naar één of twee keer per jaar. Deze spray is onschadelijk voor mens en huisdier.

Uit proeven is gebleken dat deze behandeling 99,99% van de aanwezige bacteriën doodt, zonder dat er chemicaliën aan te pas komen.

De MatrasClean-Spray

De antihuisstofmijtspray van MatrasCleaner is een unieke, biologische, hypoallergene, antibacteriële spray, die speciaal ontwikkeld is om de aanwas van huisstofmijten in matrassen te reduceren. Deze spray kan ook gebruikt worden op kussens, dekens, tapijten, gordijnen, pluche dieren, bankstellen en andere objecten van stof, zeker als deze objecten niet gewassen kunnen worden. De MatrasClean-Spray neutraliseert tevens alle geuren, zoals rook- en transpiratiegeur, en is ideaal voor sportschoenen. Eigenschappen van de spray:

 • niet giftig;
 • hypoallergeen;
 • antibacterieel;
 • biologisch;
 • onschadelijk voor mens en dier;
 • bevat hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die voldoen aan EU-regels;
 • reinigt;
 • droogt snel;
 • neutraliseert geuren;
 • reduceert de aanwas van huisstofmijten;
 • reduceert allergieën;
 • kan op alle textielstoffen gebruikt worden;
 • matrassen kunnen na behandeling snel weer gebruikt worden;
 • geen bijwerkingen.

Beoordeling van experts

De experts over onze MatrasClean-Spray

 • J. Köhnlein, N. Naujox: Long term effect of acaricide products. Publicatie: HYGMed, Jg. 28, 2003, Edition no.11, Page 427-430: “Reductie van de vermeerdering van de huisstofmijten met MattressClean-Spray met 99%.”
 • Cp. Research test no. 541047, LGA Nuremberg, Germany, 1995: “MattressClean-Spray has a good anti-bacterial effect at microbiological tests (test method according to the Swiss testing standard SNV 195920).”
 • Cp. Report No. 0226701, Fresenius Institute Berlin, Germany, 2001: “Significant germ reduction i.e. bactericidal effect of MattressClean-Spray.”
 • Horst K. Veith Als “goed” beoordeeld in ‘Research no. 33: allergen contamination and smell in mattress when using the MattressClean-Spray’.

Veel gestelde vragen

Moet ik veel opruimen nadat u geweest bent?

Nee, onze reiniging creëert geen stof of ander afval: wij trekken zelfs onze schoenen uit en vervangen die door speciaal voor deze reiniging bedoelde schoenen. Daarnaast laten we de kamer achter zoals deze was, voordat we binnenkwamen. Het enige dat u moet doen is zelf het bed weer opmaken.

Maakt het uit dat er vlekken in mijn matras zitten?

Nee, dat geeft helemaal niet, iedereen heeft wel een of meer vlekken in de matras, door bijvoorbeeld transpiratie of ziekte. Het Bröring Premium Bed Care Team vindt dit geen enkel probleem en kan, eventueel, op verzoek een reiniging uitvoeren met een hoeslaken om de matras.

Verwijdert u ook de vlekken van de matrassen?

Nee, wij verwijderen geen vlekken. Aangezien de meeste vlekken in matrassen oud zijn, vaak reeds eerder behandeld zijn en een hoge zuurgraad hebben (vezelverkleuring door transpiratie, urine) kunnen wij geen garantie geven dat de vlekken daadwerkelijk zullen verdwijnen. U kunt zelf proberen verse vlekken te verwijderen met onze MatrasClean-Spray. U besproeit de vlekken gelijkmatig om vervolgens de vlek met een handdoek van buiten naar binnen af te deppen. MatrasCleaner geeft de matras een dieptereiniging, waarbij alle vervuilende en schadelijke elementen (huisstofmijt, bacteriën) verwijderd worden. Eventuele visuele verkleuring zal blijven. Eventueel kunt u die te lijf gaan door een nieuwe topmatras over het bed te leggen. Vraag onze mensen gerust naar onze collectie toppers!

Hoe vaak moet mijn matras gereinigd worden?

Uw matras wordt het liefst een of twee keer per jaar door ons gereinigd, afhankelijk van een aantal factoren, zoals vochtigheid in huis, individuele behoefte, aanwezigheid van huisdieren, gebruik van een elektrische deken en het regelmatige gebruik van MatrasClean-Spray. Deze frequentie wordt bepaald door de uitslag van de ACAREX-test, een volledig onafhankelijke en wereldwijd erkende maatstaf. De ACAREX-test is een onderdeel van onze Matras Hygiëne-test. U bent natuurlijk niet verplicht om direct na de eerste reiniging een nieuwe afspraak te maken. Wij nemen na zes of twaalf maanden automatisch contact met u op om te zien wanneer het u het beste schikt.

Waarom kan ik mijn matras niet gewoon stofzuigen?

Een conventionele stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van de matras. Het zuigt vuil slechts dichter tegen de bovenkant van de matras aan, waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen alleen maar erger. De uitwerpselen van de huisstofmijt dienen te worden losgetrild en verpulverd. Een gewone stofzuiger is niet met deze techniek uitgerust. Het is belangrijk dat de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen ook gedood worden. Een gewone stofzuiger doet dit niet. Het Matrasclean™-systeem doet dit met UVC-stralen. Het is belangrijk dat de stofzuiger over een speciaal HEPA-filter beschikt om heel kleine deeltjes vast te houden.

Ik heb een antihuisstofmijthoes over mijn matras. Heb ik de reiniging dan nog wel nodig?

Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras. Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich in de matras. Ze worden slechts afgesloten van de buitenwereld. Wanneer de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden ― u wordt geadviseerd dat elke week te doen ― komen er zoveel stof en huisstofmijtuitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken. Daarnaast zorgt een antihuisstofmijthoes ervoor dat een matras niet voldoende kan ‘ademen’ en er een broeierig gevoel tijdens de slaap

ontstaat. Wees consequent in het gebruik van de hoes. Besef dat, wanneer u enkele nachten zonder hoes slaapt (bijvoorbeeld omdat deze gewassen wordt), de matras tijdens die dagen in zodanige mate wordt ‘besmet’, dat het gebruik van de hoes geen enkele zin meer heeft!

Geneest de reiniging van mijn matras mijn allergie of astma?

Nee, maar de meeste mensen met een allergische aandoening of astma ondervinden ’s nachts wel behoorlijke verlichting van hun klachten. De behandeling zal de allergie of astma niet genezen, maar kan wel de intensiteit en frequentie van allergische reacties reduceren.

Werkt het ook op een oude matras?

Ja, onze methode werkt op matrassen van en voor alle leeftijden. Het resultaat van de behandeling is dat de biologische veroudering wordt stopgezet. Dus het werkt niet alleen, u zult zelfs aangenaam verrast zijn, wanneer u ontdekt dat u uw matras nog een paar jaar kunt gebruiken!

bron: POTEMA / Prof.Dr.Med. G. Gries, München

Laboratorium München toont aan: matras (10jr) weer schoon & gezond!

MatrasCleaner is exclusief licentiehouder voor de Benelux van een gepatenteerde matras-reinigingsmethode van het Duitse bedrijf POTEMA®. Verschillende onderzoeken bevestigen dat deze matrasreinigingsmethode een volledig schone, dus gezonde, matras als gevolg heeft. Een van deze studies werd uitgevoerd in het laboratorium van Dr. Gries in München. Hieronder volgt een samenvatting. Voor deze onafhankelijke bacteriologische studie werd een matras van 10 jaar oud verdeeld in 3 verschillende vakken: A, B en C, van elk 20 cm2. Elk van de vlakken werd ook nog eens opzettelijk vervuild met micro-organismen die representatief zijn voor een gemiddelde slaapkamer. Vervolgens werden vlakken B en C gereinigd met de POTEMA-reinigingsmethode en werd er een telling gedaan van het totaal aantal micro-organismen in de vlakken afzonderlijk. Het resultaat:

* vlak A: 10.000.000 micro-organismen / 20 cm2 – ongereinigd

* vlak B: 13 micro-organismen / 20 cm2 – POTEMA-reiniging

* vlak C: 2 micro-organismen / 20 cm2 – POTEMA-reiniging

Escheriochia coli en Proteus spp. werden in A en B gevonden. C bevatte uitsluitend escheriochia coli. Deze resultaten komen overeen met een desinfecterend effect van 99.997%.

Samenvattend: dit onderzoek bevestigt dat de POTEMA-matrasreiniging een zeer sterk antibacterieel resultaat geeft zonder het gebruik van chemicaliën of vloeistoffen. Het resultaat van deze reiniging valt binnen het STERIELE bereik.

Ik heb een matras van 1 jaar oud. Is het wel nodig om die te reinigen?

Ja. In een jaar tijd kan een onbehandelde matras al een weelderige populatie huisstofmijten, hun uitwerpselen, stof en een halve kilo huidschilfers bevatten. Daarom is het verstandig uw matras minimaal een keer per jaar te laten reinigen.

Ik heb een latexmatras, moet die ook gereinigd worden?

Ja. Uit onderzoek is gebleken dat huisstofmijten zich in alle matrassoorten bevinden. Zelfs in de relatief dunne toplaag op uw waterbed.

Heeft het zin om mijn matras te reinigen als mijn gordijnen, tapijt en kussen niet gereinigd zijn?

Ja, gordijnen kunnen immers meestal gewassen worden. Omdat de stof van gordijnen veel dunner is dan van een matras, vallen de uitwerpselen in de gordijnen meestal op de grond. Bovendien worden de gordijnen bij het openen en dichtmaken als het ware uitgeklopt. De hoeveelheid huisstofmijt in gordijnen is minimaal in vergelijking met die in uw matras, omdat de vochtigheid en het licht niet zorgen voor de ideale leefomgeving. Tapijten worden over het algemeen wekelijks gestofzuigd, waardoor de vervuilingsgraad zich niet langere tijd heeft opgestapeld. Voor kussens geldt vaak dat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. Ze zijn bovendien klein genoeg om 24 uur in de vriezer te kunnen leggen. Dit doodt de huisstofmijt namelijk ook. Samenvattend: uw gordijnen, tapijt en kussens kunt u zelf goed huisstofmijtvrij houden volgens bovenstaande methode. Voor onderhoud kunt u ze inspuiten met MatrasClean-Spray. Overigens wordt slechts 10% van alle huisstofmijten buiten de in het huis aanwezige matrassen gevonden. Dus uit het oogpunt van hygiëne kunt u beter eerst de 90% in uw matrassen bestrijden.

Zijn de UVC-stralen schadelijk voor mens en dier?

Nee, UVC doodt alle ééncellige organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen. UVC-licht wordt veel gebruikt in de medische wereld, om te ontsmetten, en tevens in opslagruimten waar bacteriegevoelige artikelen opgeslagen liggen, zoals fruit. UVC-licht is een voor mens en huisdier totaal onschadelijke ontsmettingsmethode.