Opbrengst 8ste Cure for Cancer Gala passeert ruim de miljoen euro!

AMSTERDAM, 26 mei 2016 – De Amsterdamse beddenproducent FreshBed Company geeft met ingang van vandaag duizend obligaties uit met een looptijd van maximaal zes jaar tegen een rente van 8,25%.

De onderneming, die de afgelopen vijf jaar een innovatief en intelligent slaapsysteem heeft ontwikkeld en gepatenteerd, wil met de opbrengst van de lening, begroot op een miljoen euro, de groei en verdere ontwikkeling van FreshBed financieren. De obligaties kunnen worden verhandeld via NPEX, de MKB-beurs van Nederland.

FreshBed Company ontwikkelde via nieuwe technologie een innovatief bed, waarbij de gebruiker individueel het klimaatsysteem kan instellen, waardoor hij of zij langer en beter slaapt. Via actieve ventilatie en de mogelijkheid om de temperatuur te regelen wordt transpiratie in bed voorkomen en blijft het matras vrij van vocht.

FreshBed-directeur Barry van Doornewaard ontwikkelde met zijn deskundig team het revolutionaire concept in dit luxe beddensegment. Het FreshBed slaapsysteem is de afgelopen jaren succesvol getest met spectaculaire gebruikerservaringen. Van Doornewaard is onder meer ook eigenaar van beddentopzaak Bröring Slaapcomfort in Amsterdam en is al zijn hele leven actief in slaapcomfort.

Focus van FreshBed Company ligt op vijfsterrenhotels. Hotelgasten stellen, net als particulieren, steeds hogere eisen aan hun slaapcomfort. Vooral hotels doen hun voordeel met FreshBed, omdat de slaapervaring van gasten significant verbetert, het bed een langere levensduur heeft (15 jaar) en meer hygiëne kent dan de huidige generatie luxe bedden. In het Amsterdamse Amstel Hotel is er groot enthousiasme over het FreshBed-concept, maar ook in andere hotels zijn de gasten enthousiast over hun nieuwe slaapervaring.

Met de opbrengst van de lening via NPEX wil Van Doornewaard, die in het verleden ook het luxe Zweedse beddenmerk Carpe Diem in Nederland succesvol lanceerde en distribueerde in de Benelux, een stap voorwaarts maken. De verkooporganisatie van FreshBed wordt versterkt, het merk wordt verder geladen, het slaapsysteem wordt nog intelligenter gemaakt door koppeling aan apps en health platforms en daarnaast is groei van het werkkapitaal een bijkomend voordeel voor de onderneming.

“Dankzij de kwaliteit van FreshBed hebben we de kans om fors te groeien. Om te beginnen in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië. Met dit slaapsysteem hebben we een grote voorsprong en toegevoegde waarde in de markt van exclusieve topmerken”, aldus van Doornewaard.

Inschrijving op de obligaties is vanaf heden mogelijk via NPEX, tot en met uiterlijk 16 september, of zoveel eerder als de obligatielening volgetekend is. Verhandeling van de obligaties op het NPEX-platform geschiedt vanaf uitgiftedatum, naar verwachting eind september 2016.