Broring Natural nestelt zich tussen de absolute topmerken. Met een uiterst gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Allereerst: wat maakt een matras van premium kwaliteit? We zetten het graag voor u op een rij:

  • Alle matraslagen bestaan uitsluitend uit natuurlijke materialen, die comfortabel aanvoelen en heel goed ventileren
  • Alle afdeklagen liggen los op de pocketveren
  • Door tufting (verticale verbindingen) blijven alle lagen en veren van het matras op hun plek
  • De pocketveren hebben een zeer hoge puntelasticiteit door ontbreken van lijmbevestiging
  • Groot aantal ultradunne chroom vanadium stalen pocketveren per vierkante meter
  • Uniek: elke pocketveer is verpakt in ventilerende katoenen zakjes i.p.v. synthetisch materiaal
  • Sidestitching zorgt ervoor dat het matras zijn vorm ook na vele jaren behoudt
  • Er wordt geen lijm in het matras toegepast
  • Het matras is goed te recyclen, zonder chemische stoffen

De nieuwe handgemaakte Broring Natural matrassen voldoen aan al deze eisen.

Maak een Afspraak Matrassen

100% Natuurlijke materialen

Het gespecialiseerde Broring-atelier maakt uitsluitend handgemaakte matrassen. Alle lagen van deze matrassen bestaan uit natuurlijk materialen, zoals katoen, wol, kasjmier, bamboe en zijde. Deze materialen voelen zeer comfortabel aan de huid en ventileren optimaal dankzij hun open structuur. Warmte en vocht worden gemakkelijk afgevoerd.

Hoge dichtheid ultradunne pocketveren

De ultradunne pocketveren van chroom vanadium staal worden in het Broring-atelier met eigen machines gedraaid. Het grote aantal pocketveren per vierkante meter zorgt voor maximaal comfort en maatwerk met verschillende drukzones. Elke veer in het matras wordt verpakt in een katoenen zakje (dus niet van synthetisch materiaal), waardoor het matras optimaal ventileert bij het belasten en ontlasten. Dit ventileren komt ook de hygiëne ten goede, omdat we elke nacht een halve liter transpiratie aan het matras afgeven en bacteriën vooral gedijen op warme en vochtige plekken. De pocketveren zijn niet verlijmd maar getuft met de opdeklagen. Daarmee behouden de veren een hoge puntelasticiteit.

Sidestitching voor vormbehoud

Een handgemaakt matras herken je meteen aan sidestitching. Daarmee behouden matrassen ook na vele jaren hun vorm, ook aan de randen. Bij sidestitching worden de randen van het matras intern bevestigd aan de pocketveren. Hoewel deze handmatige techniek de kosten verhoogt, loont het de moeite omdat het matras stabieler ligt en veel langer mooi blijft. De randen zijn veel smaller en het matras is dan van rand tot rand geveerd.

Tuften voor extra ligcomfort

Hoe houd je alle losse, niet verlijmde lagen van een matras op hun plaats? Dat gebeurt door het matras te tuften, in het Nederlands ook wel noppen genoemd. Er worden vele verticale verbindingen gemaakt tussen de boven- en onderzijde van een matras, met bandjes. Zo behouden alle pocketveren hun volledig vrije werking en blijven alle lagen en veren van het matras op hun plek. Ook dit is handwerk en daarmee kostenverhogend. Maar het verschil in comfort, zeker op de langere termijn, is het verschil meer dan waard.

Kies voor een recyclebaar matras

Kies liefst niet voor matrassen waarvan tussenlagen zijn verlijmd. De pocketveren zijn dan verlijmd aan de matraslagen en dat tast direct de onafhankelijke werking van de pocketveren aan. Omdat de plaat waaraan ze verlijmd zitten nauwelijks kan meeveren. Dat betekent minder veercomfort en eerder kuilvorming in het matras. Lijmlagen beperken ook het ademend vermogen van een matras en de chemische stoffen in de lijm kunnen ongezond zijn voor mens en milieu, ook bij het recyclen ervan aan het einde van de levensduur. Zelfs bekende merken maken gebruik van lijm in hun matrassen, dus let daar goed op bij de aanschaf van een pocketveermatras.

Het goed kunnen recyclen van een matras is steeds vaker een serieus aankoopargument. Kies dan vooral voor een matras met natuurlijke materialen en zonder toepassing van lijmlagen.

Garanties

Op alle Broring Natural matrassen rust twintig jaar garantie op het frame en op veerbreuk.

Wie alle bovengenoemde eisen stelt aan een matras, komt al snel uit bij matrassen van vele duizenden euro’s. De prijzen van de Broring Natural matrassen beginnen al vanaf 2.000 euro voor een eenpersoonsmatras en vanaf 5.000 euro voor een complete boxspringset van 180- bij 200 cm. Dat zijn erg aantrekkelijke prijzen voor handgemaakte matrassen. Mogelijk gemaakt door een gespecialiseerde productie en het vermijden van hoge kosten van marketing en branding.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op of kom langs.  

Maak een Afspraak Telefonisch contact