EIDERDONS DEKBED

Eiderdons dekbed: extreem licht en warm

Het meest exclusieve dekbed is een dekbed met het dons van eidereenden. Het IJslandse eiderdons wordt nog steeds op traditionele wijze verkregen en is zeer exclusief door de beperkte hoeveelheid maar ook door eigenschappen die onvergelijkbaar zijn met andere dekbedden.

Het dons van de eidereend is vederlicht waardoor het nauwelijks voelt alsof er iets op je lichaam ligt. Hoe licht? Een aantal van 1.000 eiderdonsjes wegen maar net 1 gram! Daarnaast heeft eiderdons van nature een hoge isolatiewaarde. De donsjes blijven van zichzelf goed aan elkaar gesloten, zodat het dons direct een behaaglijke warmte kan afgeven zonder zwaar aan te voelen.

Eiderdons

Extreem licht en warm. En de beste isolatiewaarde ontdekt door moeder natuur! Het originele IJslands eiderdons dekbed wordt op traditionele wijze verkregen.

In de beschermde IJslandse natuurgebieden wordt deze Eiderdons na de broedtijd handmatig en op milieuvriendelijke wijze verzameld uit de verlaten nesten van de Eidereend. Deze dons wordt door de Eidereend op natuurlijke wijze verloren. Het verzamelen van de Eiderdons gebeurt door ervaren boeren die hiervoor een speciale licentie hebben.

Eiderdons is zeer exclusief. Niet alleen door de zeer beperkte hoeveelheden die beschikbaar zijn, maar ook door de onvergelijkbare eigenschappen van Eiderdons. Op het gebied van warmte-isolatie en levensduur is Eiderdons onovertroffen. Een Eiderdons dekbed bestaat uit kleine vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. Hierdoor blijft de Eiderdons perfect op zijn plaats. De tijk van het dekbed is van de fijnste katoen geweven. Deze ‘daunenbatist’ weegt slechts 75 gram per m2. Een andere mogelijkheid is een tijk van microtencel/zijde. Deze heeft een nog groter vochtregulerend vermogen als de katoenen tijk.

  • 100% IJslandse Eiderdons
  • De tijk is van de allerfijnste zuiver geweven Egyptische edel batist die voorzien is van 
  • Maximaal drapeerbaar