FreshBed neutraliseert ongemakken van nachtelijke opvliegers.

, , ,
FreshBed neutraliseert ongemakken van nachtelijke opvliegers

Oncologisch en esthetisch chirurg Manon Cromheecke: “De overgang kan je slaapritme sterk verstoren.”

FreshBed neutraliseert ongemakken van nachtelijke opvliegers.

Er wordt de laatste jaren veel geschreven en gesproken over een gezonde levensstijl. Met aandacht voor zaken als goed en gevarieerd eten, veel bewegen en voldoende slapen. Uit recent onderzoek blijkt nu dat 60% van vrouwen tijdens de menopauze serieuze slaapproblemen ervaart. Nachtelijk transpireren en opvliegers zijn daarbij veruit de grootste verstoorders. Manon Cromheecke: “In mijn praktijk spreek ik regelmatig met vrouwen in de overgang. Zij leggen vaak geen verband tussen de klachten die ze ervaren en de menopauze waarin zij zitten. Er wordt gewoon te weinig over deze ingrijpende veranderingen van het vrouwenlichaam gesproken en we weten er ook nog lang niet alles van. Ook mijn eigen overgang was in die zin confronterend en het zette me aan om mij er goed in te verdiepen. De menopauze kan tot vele soorten klachten leiden, maar slecht slapen is wel de meest gehoorde. Er zijn vrouwen die bijna elk uur badend in het zweet wakker worden. En juist een regelmatig verstoorde nachtrust kan de kwaliteit van je leven behoorlijk verslechteren. ”

Freshbed. Houd je bed droog

“Nachtelijke opvliegers zijn intens. In korte tijd neemt de warmte bezit van je gehele lichaam, en is je nachtkleding maar ook je matras en dekbed klam. Dat betekent vaak voortijdig en onplezierig wakker worden. Zelf heb ik het vrij snel koud en het zette me ooit aan om een elektrische deken aan te schaffen. Je komt daarmee weliswaar in een warm bed, maar de warmte en vochtigheid blijven hangen. Mijn man ervoer het zelfs als onaangenaam. Enkele jaren geleden schaften we een FreshBed aan. Een nieuw idee voor een bed, met een actieve temperatuurregeling en een ventilatiesysteem, waarbij er continu lucht door het matras wordt gevoerd. Dit is voor ons een heel mooie oplossing gebleken. Het bed voelt bij instappen zo comfortabel en wat je ‘s nachts transpireert wordt door het bed zelf afgevoerd. Dat kan trouwens meer dan een halve liter per nacht zijn. Belangrijk ook: de temperatuur is per individueel bed in te stellen.”

Geen allergieën en huisstofmijt

“In een FreshBed is ook een luchtzuivering opgenomen. Prettig als je last hebt van allergische reacties. Ook helpt het te voorkomen dat je matras straks vol zit met de huisstofmijt want die gedijt bij warmte en vocht.

Een FreshBed is geen goedkoop bed. Maar als ik zie hoeveel kwaliteit zo’n bed aan je leven toevoegt, zou ik het velen adviseren. Tijdens de overgang is het een ware verademing. Maar ook daarna is het comfort van een Freshbed  iets wat je niet meer wilt missen. Als ik na een vakantie weer thuiskom, kijk ik er echt naar uit om weer in mijn Freshbed te stappen.”

Freshbed. Houd je bed droog

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *