EEN NIEUWE HÄSTENS TOPPER? OF LIEVER EEN HARRISON SPINKS TOPPER MET MICROPOCKETVEREN?

Wie een Hästens topper in de winkel ervaart, is meestal snel verkocht: het ligt heerlijk! Maar na verloop van tijd kan de topper harder worden. Je voorkomt dat door de topper dagelijks te luchten, drogen, masseren en op te rollen. Doe je dat niet, dan wordt de vulling van paardenhaar geplet. Gevolg is een harde topper die ook minder goed ventileert. Daarmee zijn de sublieme eigenschappen van je luxe topdekmatras (en van je bed) goeddeels verdwenen. Het koninklijke Harrison Spinks ontwikkelde een nieuw concept topper met uiterst dunne stalen pocketveertjes die hetzelfde comfort zou bieden. Maar dan zonder noodzakelijk onderhoud. Kan deze de concurrentie met de traditionele Hästens topper aan?

Paardenhaar

Een topper of topdekmatras van natuurlijke materialen met een kern van paardenhaar heeft prettige eigenschappen. Het ligt supercomfortabel en ventileert goed. Dat geldt beslist voor de Hästens topper. Paardenhaar heeft een hoge veerkracht, neemt veel vocht op en ventileert door de holle kern prima. Dat zorgt voor een heel plezierig bedklimaat, zeker voor mensen die tijdens hun slaap extra veel transpireren. Maar een topper van paardenhaar vraagt wel dagelijks onderhoud: luchten, drogen, masseren en oprollen. Best een intensief klusje. Doe je dat niet, dan verliest de topper al snel zijn vorm en veerkracht. Het paardenhaar wordt geplet en verliest zijn holle ventilerende kern. Ook gaan de poriën van alle verwerkte natuurlijke materialen dan verstoppen. Gevolg is dat veel te snel het comfort van deze prachtige Hästens topper verdwijnt.

Een topper met pocketveren

Een dun topdekmatras met pocketveren geeft te denken: kan dat wel? Voel je dan de veren niet in je rug prikken? Helaas, bij bestaande toppers voel je ze wel en dat is niet comfortabel. De Research afdeling van Harrison Spinks (bekend van de Britse Queens Award) ontwikkelde een nieuwe versie met Microcoils. De innovatie zit in ultradunne micro pocketveren in geventileerde katoenen zakjes, die tien 10 cm kunnen inveren en dus veel ventilatie garanderen (pompeffect). Deze uiterst verfijnde veertjes van hoogwaardig staal vragen een speciale productietechniek en kunnen alleen door Harisson Spinks zelf worden gedraaid. In een matras van 180 bij 200 cm zitten er 4500 (!) van deze micro coils. Bovenop de pocketverenlaag liggen natuurlijke materialen, zoals Alpaca wol en zijde. De topper ligt net als die van Hästens weldadig en de micropocketveren hebben we na uitgebreid testen niet gevoeld. Groot voordeel is dat er geen onderhoud nodig is. Alleen af en toe de topper omdraaien is voldoende.

HÄSTENS TOPPER

Traditie versus innovatie

Wordt de lange traditie van paardenhaar, dat bekend staat om haar open structuur, vochtabsorptie en veerkracht nu doorbroken? Als je dagelijks de Hästens topper masseert, droogt en oprolt, heb je er zeker lang plezier van. Doe je dat niet (dat geldt helaas voor de meeste mensen), kijk dan zeker naar de nieuwe topper van Harrison Spinks. Het ligcomfort ligt op hetzelfde zeer hoge niveau, maar deze topper werkt voor jou in plaats van andersom en blijft dat volgens Harrison Spinks ook jarenlang doen. Voor mensen die een Hästens bed bezitten maar hun topper willen vervangen, is de topper van Harrison Spinks zeker een interessante optie.