ROBERT KOLENIK

KOLENIK KABINET

‘ Een perfecte match tussen haute couture en prêt-à-porter ’

State-of-the-art. High-end. Eco Chic. Het is allemaal van toepassing op Kolenik Kabinet, maar het is vooral de perfecte match tussen haute couture en prêt-à-porter die opvalt.

Interior designer Robert Kolenik: “Een chronisch tekort aan opbergruimte. Aan het werk in residentiële woningen, was het steevast de ‘kastproblematiek’ die mijn team en ik te horen kregen.”

“Onze kastenlijn Kabinet is vanuit deze ervaring ontworpen. Als wij kasten integreren, tellen wij het aantal jasjes, pantalons, schoenen… alles. Vanuit die basis richten wij een kast in. Plus een deel overcapaciteit voor nieuwe items. Ontwerpen voor het echte leven. It has to fit.”

Net als andere Kolenik Collections, draagt Kabinet het Eco Chic Awareness Label. Het modulaire kastensysteem is duurzaam geproduceerd, zo zijn de kasten gemaakt uit 100% gerecyclede kasten en is het onyx van gerecyclede zonnepanelen. De kasten worden in Nederland en Italie geproduceerd en door hun eigen installatie team ingemeten en gemonteerd. Kolenik staat bekend om deze nieuwe vorm van luxe. Wie nu ontwerpt, moet aan de toekomst denken.

‘NIEUWE LUXURY’

Robert Kolenik (1981) vertegenwoordigt de nieuwe generatie Dutch Designers die wereldwijd word gerespecteerd vanwege hun hoge kwaliteit van werk, nuchtere werkmentaliteit en eigenzinnige ontwerpstijl. Zijn Eco Chic Design-stijl laat zien waar hij voor staat: ontwerpen met oog voor de toekomst.

Met duurzame high-end materialen – zoals gerecycled zonnepanelenglas met de looks van puur witte onyx – geeft Kolenik op geheel eigen wijze vorm aan nieuwe luxe. Het resultaat: iconische ontwerpen met karakter, die wereldwijd worden omarmd.