Slaap en het immuunsysteem

,
Slaap en het immuunsysteem

Bezorgt over het griepseizoen, nieuwe virussen en hoe blijft u gezond? U bent niet alleen.

Een manier om alles voor te blijven, is door prioriteit te geven aan uw slaap. Maar waarom? Het komt allemaal neer op het volledig inschakelen van uw immuunsysteem

De superkracht die bekend staat als uw immuunsysteem werkt om ziektekiemen op afstand te houden en vecht hard om u te helpen slapen. Maar als u niet elke nacht voldoende slaapt, wordt uw immuunsysteem verzwakt, waardoor het moeilijker wordt om ziekten te bestrijden. En omgekeerd, als uw lichaam ziek is, kan uw slaap worden verstoord omdat uw immuunsysteem bezig is de ziektekiemen te bestrijden. Wanneer was de laatste keer dat u goed sliep tijdens een verkoudheid?

Deze drie eenvoudige manieren om uw immuniteit te versterken, zullen ervoor zorgen dat uw lichaam de rust krijgt die het nodig heeft, zodat u langer gezond kunt blijven en uzelf de beste kans kunt geven om dit seizoen ziekten te bestrijden.

Gezonde hoeveelheden slaap

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u elke nacht voldoende slaapt. Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer u niet uitgerust bent, het immuunsysteem moeilijker kan functioneren. De hele nacht praat het immuunsysteem met de hersenen over wat er met uw gezondheid aan de hand is via een systeem van neurotransmitters en hormonen (vaak het interactieve hersencytokinesysteem genoemd). Als u ziek bent, worden de paden onderbroken en kan het het circadiane ritme verstoren. Als gezonde volwassene zou u elke nacht 7 tot 8 uur moeten slapen om u uitgerust te voelen en de ziekte beter te bestrijden.

Ontstressen

Ten tweede, een manieren vinden om de stressfactoren uit uw dagelijkse leven te halen. Stress kan uw immuunsysteem beïnvloeden en op zijn beurt uw vermogen om ‘s nachts te slapen. Als u de druk van angst in uw leven voelt, kan dit een immuunreactie veroorzaken. Die zorgt ervoor dat u geen goede nachtrust krijgt die nodig is om u uitgerust te voelen. Zoek een hobby, lees of neem een ​​lekker bubbelbad voordat u in bed gaat liggen.

Verander uw dieet

Zorg ervoor dat u wat immuunversterkende voedingsmiddelen in uw dieet opneemt. Voedingsmiddelen die het immuunsysteem helpen om goed te functioneren zijn spinazie, yoghurt, knoflook, broccoli, amandelen en gember. Deze voedingsmiddelen werken omdat ze vitamines en mineralen bevatten die nodig zijn om uw lichaam te helpen zijn immuniteit op te bouwen. Door uw lichaam de juiste hulp te geven, kan het immuunsysteem de voedingsstoffen krijgen die het nodig heeft om uw bescherming tegen ziekten te verbeteren.

Wie wist dat het immuunsysteem tijdens het slapen rechtstreeks met de hersenen werkte? Door dit complexe systeem te begrijpen en uw lichaam de slaap, rust en brandstof te geven die het nodig heeft, verbetert u uw immuniteit en krijgt u in een mum van tijd betere rust.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *