Seks en slaap

Welkom bij deze ondeugende blogpost…….. bedankt Valentijnsdag, voor het feit dat je niet ver weg meer bent!

Laten we het over een voor de hand liggend onderwerp hebben: Seks en slaap en waarom je een eerst een lekker dutje moet doen voordat je aan de slag gaat…… je weet wel wat ik bedoel toch;-)

Ik zal je uitleggen waarom het absoluut de moeite waard is om voor Valentijnsdag, of in het algemeen een goed powernap of dutje te doen en wat voor effect slaapproblemen of bewust slaaptekort op je seksleven kan hebben.

Laten we bij het begin beginnen. Als we slapen, en zeker tijdens onze diepe slaap, wordt er veel gerepareerd. Er zijn verschillende oorzaken waarom onze hormoonspiegels overdag uit balans raken: Stress, opwinding….. ‘s nachts, tijdens de diepe slaap, worden deze een soort van opnieuw gekalibreerd. Maar als je niet genoeg slaapt krijgt je lichaam niet de tijd om alles opnieuw af te stemmen en dan ben je ook veel minder weerbaar tegen stress. Een van de effecten daarvan is dat ons lichaam stresshormonen, zoals bijvoorbeeld cortisol, gaat prefereren boven steroïde hormonen of geslachtshormonen, zoals testosteron en oestrogeen.

Het neveneffect daarvan is dat je libido omlaag zult gaan. Je hebt dan in principe geen zin meer om verder te gaan. Je zult er gewoon geen zin in hebben en dat is heel erg jammer. Zelfs als het je lukt om het te doen omdat het vandaag Valentijn is en het maar één keer per jaar Valentijnsdag is als je als je moed verzamelt hebt om het te doen…..

Maar hopelijk is dat niet het geval! Je wilt ervan genieten en om dat te kunnen doen moet je energie hebben. Energie zorgt ervoor dat je je alerter voelt en het werkt motiverender. Onderzoeken  hebben aangetoond dat mensen die een goede nachtrust hebben gehad veel meer gemotiveerd zijn om ‘s morgens, ‘s middags, ‘s avonds seks te hebben…. het maakt niet uit wanneer, ze hebben gewoon de energie en motivatie om het te doen. Ze zijn gewoon hitsiger. Mensen die slecht geslapen hebben, die hebben er gewoon niet zoveel zin in. En als ze het toch gaan doen is het meer met een gevoel van “als jet maar snel voorbij is” stemming: gewoon zo van bam, bam, bam, bam en en we zijn klaar! Zo wil je het natuurlijk niet!

Je wilt samen met je partner genieten van je seksleven en daarom moet je slapen prioriteit geven. Niet alleen omdat het wetenschappelijk bewezen is dat het helpt maar ook voor je energieniveau in het algemeen.

Dat gezegd hebbende, kan het soms ook wel eens anders zijn. Soms hebben we een hormonale onbalans: een oestrogeen- of testosteronbalans of een andere steroïde onbalans en dat heeft invloed op onze slaap. Als dat het geval is kan slapen natuurlijk helpen, maar je wilt gaan slapen en dat lukt maar niet….. en dat is het moment om mij in te schakelen want ik kan je helpen dat weer op de rails te krijgen!

Nu weet je wat je te doen staat! Je hebt nog een paar dagen om je voor te bereiden en ik hoop dat je veel plezier hebt! Laat me weten hoe het was….. door me snel een berichtje te sturen en me te laten weten of je plezier hebt gehad en of je ervoor en erna goed uitgerust hebt.

Wij wensen u een heerlijke dag en een mooie, spannende week!

Dit is een blog van onze gast blogger Christine Hansen. Broring en Christine werken samen om onze klanten de beste slaapervaring te bieden.

Christine HansenChristine Hansen
Sleep Expert to CEOs, Executives and Successful Entrepreneurs who want to sleep but can’t, Sleep Like A Boss
Website: Sleeplikeaboss.com