Swissflex – Zwitserse perfectie in ergonomie – Zwitserse perfectie in ergonomie

Uniek ligcomfort

Een ontspannen nachtrust is een onvervangbare bron van kracht voor lichaam, geest en ziel. Al decennialang werken de specialisten van Swissflex aan perfectionering van het slaapcomfort.

De doorbraak kwam met de rode golflat, die in 1983 door het bedrijf werd uitgevonden en sindsdien verder is ontwikkeld. De rode golflatten zorgen voor een perfecte aanpassing aan elk lichaamsgewicht en elke lichaamsbouw en -houding en garanderen zo een optimale ondersteuning, of u nu zit of ligt. Daardoor ontstaat het unieke, integrale ligcomfort: de lattenbodem en matras sluiten perfect op elkaar aan en bieden ongekend comfort.

De hoogelastische Swissflex-matrassen voegen zich perfect naar elk lichaam en ondersteunen hoofd, schouders en bekken anatomisch correct. Daarbij zorgt de rode golf in de matraskern voor tot op heden ongekende soepele overgangen. Het integrale ligcomfort dat zo gecreëerd wordt, werkt diep ontspannend op het gehele spierstelsel en staat garant voor een perfecte nachtrust. Het Swissflex-slaapconcept vindt u uiteraard terug in onze showroom.

Bridge-technologie

Swissflex bridge techniekDe juiste lattenbodem speelt letterlijk een dragende rol voor uw comfort tijdens het slapen. Samen met de matras ondersteunt de lattenbodem uw lichaam op de plaatsen waar de druk het grootst is en veert hij mee daar waar comfortabel, zacht en drukvrij liggen gewenst is. De nieuwste gepatenteerde ontwikkeling van Swissflex, de bridge-technologie, is het resultaat van de consequente ontwikkeling van innovatieve technologieën en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.

Geïnspireerd op de menselijke wervelkolom is een lattenbodemtechnologie ontwikkeld die zich geheel automatisch, individueel en optimaal aan elke lichamelijke behoefte en slaaphouding aanpast, zowel horizontaal als verticaal.

De afzonderlijke latten zijn met elkaar verbonden en reageren automatisch en nauwkeurig op de lichaamsdruk en passen zich zo van top tot teen volledig aan alle bewegingen tijdens de slaap aan. Dat garandeert een ergonomisch correcte ondersteuning en tegelijkertijd ontlasting van uw lichaam. Of u nu op de zij of rug slaapt, het ligvlak past zich tot de uiterste bedrand aan de bewegingen tijdens de slaap aan en helt ook bij eenzijdige belasting niet over. Uw lichaam is daardoor in elke houding anatomisch perfect in balans, onafhankelijk van postuur en gewicht. Dit zorgt voor een perfecte ergonomie en een gewichtloos liggevoel.

Diverse modellen

De modellen met motoren bieden het hoogste comfort: met een druk op de toets zit of ligt u zoals u wilt. Of u nu wilt zitten of uw voeten omhoog wilt leggen, het optimale comfort is altijd gegarandeerd en de door u gewenste positie kunt u eenvoudig en gemakkelijk met de radiografische, richtingsongevoelige bediening instellen.

De bijna geluidloze zwakstroommotoren zijn in de ruststand afgekoppeld van netstroom. Zo bent u beschermd tegen elektrische stroom en slaapt u altijd gezond. Bij de modellen zonder motoren hebt u de keuze uit een vlak basismodel en enkele verschillend instelbare versies. Of u, overeenkomstig uw individuele wensen en behoeften, liever het ruggedeelte pneumatisch of het hoofd-, rug- of voetgedeelte handmatig verstelt of liever vlak wilt slapen, is enkel een zaak van instelling.