Swissflex – Zwitserse perfectie in ergonomische bedden met lattenbodem

Finest sleeptechnology sinds 1949

Het Zwitserse Swissflex staat al meer dan zestig jaar garant voor onovertroffen slaapcomfort. Via het ontwikkelen en produceren van innovatieve bedsystemen, die opvallen door de geïntegreerde eenheid van de verschillende onderdelen. Met vergaande mogelijkheden om op persoonlijke wensen en kenmerken af te stemmen. Swissflex levert de bedsystemen wereldwijd.

Lattenbodem met rode golflat

Hoe kom je tot het hoogste slaapcomfort? Swissflex combineert daarvoor al decennialang innovatiekracht met Zwitsers vakmanschap en technische expertise. Dat heeft mooie wapenfeiten opgeleverd. Zo ontwikkelde Swissflex in 1983 de unieke rode golflat, die sindsdien nog verder is ontwikkeld. De golflatten dragen en verdelen het gewicht over de volledige breedte van het bed. Bij sterkere belasting wordt de rode golflat in het onderstel geactiveerd en neemt deze het extra veercomfort over. Zo wordt automatisch een ondersteuning geboden, die onafhankelijk is van slaap- of zithouding en lichaamsvorm. Het zorgt ervoor dat de lattenbodem en het matras perfect op elkaar aansluiten en maximaal comfort bieden.

Swissflex

Swissflex bridge technologieSwissflex bridge

De juiste lattenbodem met het juiste matras bepaalt het slaapcomfort van een Swissflex bed. De combinatie ondersteunt het lichaam op de plaatsen waar de druk het grootst is en veert mee daar waar minder gewicht rust. Swissflex heeft het exclusieve patent op de in eigen huis ontwikkelde bridge-technologie: het resultaat van het combineren van innovatieve technologieën en uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Wat maakt de Bridge-technologie zo bijzonder? Geïnspireerd op de menselijke wervelkolom is een lattenbodemtechnologie ontwikkeld die zich automatisch, individueel en optimaal aan elke lichamelijke wens en slaaphouding aanpast, zowel horizontaal als verticaal. De zelfregulerende latten geven een natuurlijke tegendruk op diverse drukpunten van het lichaam. De afzonderlijke latten zijn met elkaar verbonden en reageren nauwkeurig op veranderingen van de lichaamsdruk. Of je op de zij of op de rug slaapt, het ligvlak voegt zich over de volle breedte naar je lichaam en helt ook bij eenzijdige belasting niet over. Je lichaam is daardoor in elke houding anatomisch perfect in balans, onafhankelijk van postuur en gewicht. Dat zorgt voor een perfecte ergonomie en een gewichtloos liggevoel. De lattenbodem is daarmee ook heel geschikt voor het verlichten of oplossen van rugklachten.

Beukenhouten latten

Daar waar de concurrentie vaak berkenlatten gebruikt, past Swissflex uitsluitend hoogwaardige beukenhouten latten toe. Deze zijn stabieler en duurzamer. Dankzij de bijzondere verwerkingsmethode ontstaat een buitengewoon sterk en duurzaam materiaal dat tegelijkertijd heel flexibel is. De dikte van de latten is geoptimaliseerd naar elke lichaamszone, gebaseerd op eigen onderzoeksresultaten. Dat betekent een perfect ligcomfort, zowel op smalle als brede lattenbodems.

Swissflex matrassen: rode golf

Swissflex matrassen voegen zich perfect naar elke lichaamsvorm. Hoofd, schouders en bekken worden anatomisch correct ondersteund. Typisch Swissflex is de uit één stuk vervaardigde matraskern, waarin de unieke rode golf van Gomtex is geplaatst. Deze matraskern zorgt voor ongekende soepele overgangen. Zo ontstaat een integraal ligcomfort dat diep ontspannend werkt op het gehele spierstelsel en zorgt voor een perfecte nachtrust.

GELTEX®inside

GELTEX® is een innovatie van Recticel die een buitengewoon hoog slaapcomfort biedt. De combinatie van hoog-elastische gel en ademend schuim voldoet aan de drievoudige formule voor een gezonde nachtrust: drukverlaging en ondersteuning dankzij het hoog-elastische gel-aandeel en een geoptimaliseerd ademend vermogen dankzij de open celstructuur op microniveau. Het bedklimaat zorgt samen met de antibacteriële bescherming voor hygiëne in bed. Door de geoptimaliseerde ventilatie heb je het minder vaak te warm of te koud.

Swissflex matrashoezen. Met zuivere Zwitserse schaapsscheerwol

In alle Swissflex matrashoezen is zuivere schaapsscheerwol van 1A-kwaliteit verwerkt, exclusief van Zwitserse schapen. In geen enkele matrashoes van Swissflex zijn kammeling of andere hergebruikte materialen als vulmateriaal opgenomen. De Swissflex wolvezel staat bekend om de sterke temperatuur regulerende eigenschappen. Door de hoge pluizigheid kan de vezel lucht vasthouden en warmte produceren. Bovendien kan deze vezel tot een derde van zijn eigen gewicht aan water opnemen, zonder vochtig aan te voelen. De Swissflex schapenwol staat ook bekend om de vuilafstotende, zelfreinigende en geurloze eigenschappen. Swissflex staat zo garant voor de hoogste kwaliteit en het meest comfortabele bedklimaat.

Swissflex modellen

Er zijn Swissflex bedden met of zonder motoren. De bedden met motoren bieden het hoogste comfort: met een druk op de toets zit of lig je zoals je wilt. Met de radiografische en richtingsongevoelige bediening stel je dit eenvoudig in, met de meest ideale ondersteuning in. De bijna geluidloze zwakstroommotoren zijn in de ruststand afgekoppeld van netstroom. Zo ben je beschermd tegen elektrische stroom en slaap je altijd gezond. Bij de modellen zonder motoren heb je de keuze uit een vlak basismodel en enkele verschillend instelbare versies. Wil je het rugvlak pneumatisch instellen? Of liever het hoofd-, rug- of voetgedeelte handmatig verstellen? Met Swissflex bepaal je het helemaal zelf.

Swissflex-slaapconcepten zijn bij Bröring Amsterdam persoonlijk te ervaren.