Gelukkig Nieuwjaar en welkom op deze eerste blogpost in het nieuwe jaar!

Vandaag ga ik het hebben over lichaamstemperatuur & slaap en alles wat dat met zich meebrengt.

Veel mensen hebben me gevraagd wanneer ze moeten sporten, wanneer ze een warm bad moeten nemen, of de lichaamstemperatuur iets is waar ze rekening mee moeten houden? Wat is de perfecte kamertemperatuur en ga zo maar door….. Ik ga je een beetje vertellen over de wetenschap achter dit alles en je wat tips geven over wat je kunt doen om het meeste uit dit onderwerp te halen.

Belangrijkste pijler voor slaap

Het eerste wat je moet weten of wat in principe de belangrijkste pijler is voor lichaamstemperatuur en slaap is, is het volgende: Wanneer je gaat slapen, daalt je lichaamstemperatuur. In het algemeen wordt heel vaak gezegd, dat als je dat afkoelingsproces kan helpen, het je kan helpen sneller in slaap te vallen. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar bijvoorbeeld lichaamsbeweging.

Sport en afkoelen

We hebben allemaal een andere manier om ons lichaam af te koelen. Sommigen van ons zijn echt geweldig in het reguleren van die lichaamstemperatuur, terwijl anderen ermee worstelen. De lichaamstemperatuur zal ook een rol spelen als ik aanraad om te sporten, omdat sommige mensen een hogere lichaamstemperatuur hebben tijdens het sporten en ze vrij snel afkoelen, waardoor ze sneller in slaap vallen. Voor anderen kan het echter moeilijker zijn. Als ze warmer worden en niet snel kunnen afkoelen, kan het zijn dat ze een snellere hartslag en een iets hogere lichaamstemperatuur hebben en dat het daarom langer duurt om in slaap te vallen. Bovendien, als je in een omgeving bent die vel verlicht is met zeer luide muziek, bijvoorbeeld een spinning class vol pompende energie, kan het ook moeilijker voor je zijn om af te koelen. Dus ik zou je vertellen om te experimenteren en te zien wat je lichaam doet. Als je twijfelt, oefen dan ‘s ochtends. Kijk ook naar wat voor soort oefening je doet.

Ik hou echt van sportieve yoga. Waar je aan het einde in een mooie donkere omgeving kunt liggen om af te koelen, comfortabel vermoeid te zijn en de lichaamstemperatuur te laten stijgen, en tegelijkertijd af te koelen, relax houding aan het eind van je oefening doet. Dat vind ik bijvoorbeeld leuk, maar zoals gewoonlijk is het helemaal aan jou! Dat is mijn aanbeveling op dat front. Hetzelfde geldt voor warme baden. Als het je lukt om je lichaam af te koelen en het helpt je in slaap te drijven, is het perfect. Echter, als je een warm bad hebt en alles op een hogere temperatuur houdt en je hebt een snellere hartslag, dan kan het schadelijk zijn voor je slaap.

Nogmaals, je moet zien hoe je lichaam reageert. In de zomer, als alles erg warm is en je geen airconditioning hebt, kun je heel eenvoudig een handdoek meenemen, in de vriezer leggen en op je nek leggen als je wilt gaan slapen. Dat verkoelende gevoel helpt je ook om sneller af te koelen. Het andere ding echter, dat een beetje controversieel is ten opzichte van wat ik zojuist zei, is dat de huid eigenlijk van warmte houdt of graag een beetje opgewarmd wordt. Het houdt er niet van om koud te zijn. Als je moet rillen, omdat je koel bent, produceert je lichaam energie. Dat zal het moeilijk maken om in slaap te vallen. Een comfortabele huidtemperatuur kan u helpen in slaap te vallen. Studies hebben aangetoond dat een warme aanraking van uw huid uw diepe slaap met 30% kan verhogen, wat veel is, en het kan u ook helpen om ‘s morgens vroeg wakker worden te verminderen.

Bed met ventilatie en temperatuursysteem

De reden waarom ik dit weet, is omdat ik deze week in Frankfurt ben op de HEIMTEXTIL TRADE FAIR, samen met een bedrijf genaamd FRESHBED. Ze hebben een bed met ventilatie en een temperatuursysteem dat op een stabiele temperatuur blijft. Dit wordt natuurlijk heel individueel naar ieders voorkeur, maar als je dat eenmaal doorhebt, kun je het gewoon in hun systeem invoeren. Het meet uw lichaamstemperatuur en houdt deze stabiel, zodat u beter kunt slapen. Je hebt dit constante spel van jezelf bedekken en blootleggen en op die manier actief zijn niet. Het is een zeer nette uitvinding die ik erg leuk vind en uit de statistieken is gebleken dat het helpt.

Je hebt dus een lichaamstemperatuur en een huidtemperatuur. In het algemeen helpt het afkoelingsproces je om te slapen. Een warme aanraking van de huid kan echter ook heel nuttig zijn. Er zijn dus twee verschillende manieren om er naar te kijken, in principe twee verschillende effecten en opnieuw, het is individueel. Dit kan nuttig zijn als je niet weet wanneer je moet sporten of als je niet weet of je een bad moet nemen of niet.

Nu u weet waarom het u kan helpen, begrijpt u misschien beter waarom u niet kon slapen als u al die dingen deed die sommige mensen u geadviseerd hebben te doen, zoals heel hard sporten, maar als u nog steeds niet kunt slapen, is het misschien omdat uw lichaamstemperatuur gewoon te hoog is!

Ik hoop dat dit nuttig was en dat je iets nieuws hebt kunnen leren!

Ik wens u veel plezier bij het sporten, baden & slapen!

Dit is een blog van onze gast blogger Christine Hansen. Broring en Christine werken samen om onze klanten de beste slaapervaring te bieden.

Christine HansenChristine Hansen
Sleep Expert to CEOs, Executives and Successful Entrepreneurs who want to sleep but can’t, Sleep Like A Boss
Website: Sleeplikeaboss.com