Vispring. ‘s Werelds beste boxsprings sinds 1901

Handgemaakt met 100% natuurlijke materialen

Vispring is al sinds 1901 een van de meest exclusieve Britse beddenmerken. Vispring ontwikkelt en produceert handgemaakte boxsprings en matrassen van absolute topkwaliteit. Met de unieke pocketvering in zowel de boxsprings als de matrassen en met de meest verfijnde, zuivere natuurlijke materialen. Deze verhogen het comfort en zorgen voor een perfecte ventilatie en warmte- en vochtregulering. De bekleding met kwaliteitsstoffen geven het bed een luxueuze uitstraling. Vele wereldsterren slapen op een Vispring, net als het Britse koningshuis. Bijzonder is de Queens Award die het merk is toegewezen. In elk Vispring bed is deze koninklijke heritage voelbaar.

Handgemaakte bedden

Elke boxspring en matras van Vispring is volledig handgemaakt. Er worden uitsluitend natuurlijke materialen in toegepast, zelfs tot in de kleinste details, zoals de katoenen pockets van de veren. Vispring heeft een eigen pocketveersysteem ontwikkeld dat elke beweging tot in de perfectie ondersteunt. Samen met een superieure afwerking zorgt dat voor een ongeëvenaarde slaapbeleving.

Vispring matras met voeten

Vispring pocketveren

Vispring is de uitvinder van de pocketveer. Juist ViSpring pocketveren zorgen voor een onafhankelijke ondersteuning van het lichaam. Vispring produceert wekelijks tot een miljoen pocketveren uit vanadiumstaal, dat extra elastisch en vormvast is. Met keuze uit bijna zestig veersoorten in verschillende hardheden. Elke veer wordt verpakt in een zakje (pocket) van natuurlijk katoen, waardoor het matras ook aan de binnenkant goed kan ademen. Met een natuurlijk garen worden alle veren met elkaar verbonden, op een manier dat elke veer volledig vrij kan blijven bewegen. Door de veren in honingraatpatroon te plaatsen, ontstaat er geen loze ruimte tussen de veren, zoals bij machinale productie. Dat zorgt voor extra stabiliteit en comfort en er kunnen geen materialen tussen de veren komen en beschadigd raken. Kenmerkend zijn de meerdere lagen veren die alle Vispring matrassen vanaf circa 8.000 euro al hebben. Het is de ideale basis voor een ondersteuning op maat voor heupen, schouders en rug.

Side stitching

Alle Vi-spring matrassen hebben side stitching, zelfs de instapmodellen. Bij side stitching wordt de rand van het matras intern bevestigd aan de pocketvering. Een intensief en handmatig werk, dat per matras tot acht uur kan duren en ervoor zorgt dat de matrassen van rand tot rand zijn geveerd. Ook voorkomt het dat de matrasranden na verloop van tijd gaan uitzakken en minder strak en stabiel worden.

Veren in lengterichting

Belangrijk voor het ligcomfort van een matras is de richting waarin de pocketveren worden gelegd. Bij Vi-Spring gebeurt dat altijd in de lengte, waarbij de veren er met de hand worden ingelegd. Simpelweg omdat er nog geen machines zijn die dat kunnen. Het grote voordeel van veren in de lengterichting is dat er geen kuil wordt getrokken in het bed naast je. Ook hiervoor geldt: het is handwerk, kost meer tijd maar levert wel veel extra comfort op

Tufting

Door het noppen (tuften) van de matrassen wordt extra veel comfort toegevoegd. Het gaat daarbij om een verticale verbinding van de boven- en onderzijde van het matras. Dat zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid. Voordeel van tufting is bovendien dat alle tussen- en bovenlagen van het matras worden gefixeerd en dus op hun plek blijven. Noppen kan uitsluitend handmatig worden gedaan. Bij Vi-Spring gaat dat met een degelijke verbinding.

Alle technieken zorgen tezamen voor een optimale ventilatie, vochtregulatie, ondersteuning en comfort.

Meerdere collecties
Elk mens heeft een uniek lichaam en een eigen slaapgedrag. Vi-Spring biedt keuze uit drie collecties. Wie liever een bed 100% op maat wenst, kan ook bij Vispring terecht. Elk onderdeel van boxspring en matras wordt dan op uw lichaam en wensen aangepast. Met veerspanning, aantal verenlagen, stoffen, afwerking en meer.

Vispring bedden zijn bij Bröring Amsterdam persoonlijk te ervaren.