Wat te doen als je de volgende dag iets belangrijks op de planning staat en je niet kunt slapen?

Hallo vanuit San Diego, waar ik een keynote spreker ben op de Field Service Medical Conference en waar ik ook een workshop zal geven.

Het onderwerp waar we het vandaag over gaan hebben is echt helemaal relevant omdat het mij gisteravond en de avond ervoor zelf ook is overkomen.

Ik geloof dat veel van jullie het gevoel kennen dat je de nacht voor er iets belangrijks staat te gebeuren gewoon niet zo goed slaapt. Ook al weet je dat het belangrijk is om juist dan een goede nachtrust te pakken maar toch val je moeilijk in slaap omdat je te opgewonden of misschien zelfs een tikkeltje angstig bent.

Hoe is dit voor mij

Voor mij is dat wanneer ik vroeg op moet staan om het vliegtuig te halen. Op zondag moest ik om 4 uur ‘s ochtends opstaan omdat ik om 6 uur het vliegtuig moest halen en daar word ik altijd een beetje zenuwachtig van. Wat als ik het vliegtuig mis! Ik stel twee alarmklokken in en dan zijn er ook nog al die dingen waarvan ik weet dat ze logischerwijs niet zullen gaan gebeuren, maar stiekem denk ik…..

De manier waarop ik hiermee omga is dus dat ik me van tevoren goed had voorbereid:.

Dit werkt voor mij

De dag ervoor probeer ik een dutje te doen, uit te rusten, en ik vermijd een overvolle agenda. Zo weet ik dat zelfs als ik niet zo goed slaap, ik de volgende dag nog steeds fit genoeg zal zijn.

Dit keer was het niet echt een big deal omdat ik wel vliegtuig moest nemen en ik er meer dan 12 uur in zou zitten. Dat is in ieder geval één ding wat me geruststelt. Maar daar staat tegenover dat ik vandaag (maandag) mijn keynote heb en daar ben ik zenuwachtig voor. Ook al ben ik gewend om les te geven en in het openbaar te spreken, het is nog steeds iets wat me de zenuwen geeft, zeker deze keer. Ik ben hier niet omdat ik iets te maken heb met het onderwerp zelf; ik ben hier omdat de organisatoren dachten dat dit het perfecte publiek voor me is omdat er veel zeer gestreste CEO’s zullen zijn en ik ben opgetrommeld als een soort van verrassing. Alle andere sprekers hebben het over logistiek, klantenservice en dat soort dingen daar sta ik dan tussen met een praatje over slapen. De mensen hier komen niet naar mij toe en dat is al heel anders dan wat ik normaal doe. Daarom ben ik hier zenuwachtiger voor dan normaal.

Gisteren ging ik supervroeg naar bed (4 uur ‘s middags). Ik wist dat ik me kon voorbereiden maar ik was zo moe en mijn hersenen zouden sowieso geen informatie meer kunnen opnemen. Daarom ging ik maar heel vroeg naar bed om de dag erna heel vroeg, maar wel op mijn normale tijd op te staan. Mijn normale tijd om uit bet te komen is rond 4 uur ’s ochtends, dus dat ging ik deze keer ook doen.  Ik kon toch niet langer slapen. Ik pakte mijn rust, mediteerde en nam alles zoals het kwam. Die tijdbuffer heeft me echt geholpen want ik sliep niet zo goed maar ik had wel genoeg tijd over.

Ik zou je echt willen aanraden om hetzelfde te doen als je je in een vergelijkbare situatie bevindt. Maak je schema vrij, verzin geen excuses als je naar bed wilt, als je je rust neemt of wanneer je een dutje doet en profiteer daarvan! Je brein knapt ervan op waardoor je beter zal gaan presteren en waardoor alles veel makkelijker zal worden.

Ik hoop dat jullie een geweldige dag hebben! Ik geniet van de zon want thuis is het weer ellendig: het is koud en nat….. hier is het superleuk en heerlijk en warm!

Veel liefde en groeten vanuit San Diego en ik spreek je volgende week weer.

Dit is een blog van onze gast blogger Christine Hansen. Broring en Christine werken samen om onze klanten de beste slaapervaring te bieden.

Christine HansenChristine Hansen
Sleep Expert to CEOs, Executives and Successful Entrepreneurs who want to sleep but can’t, Sleep Like A Boss
Website: Sleeplikeaboss.com