Ontmoet onze nieuwste slaapspecialist

Bröring heeft een fennek in ARTIS geadopteerd. Dit omdat deze woestijnvos, net als de temperatuurregulatie die Freshbed biedt, zijn eigen temperatuur regelt. Dit doet de fennek door middel van zijn dikke vacht en grote oren. De dikke vacht beschermt het dier tegen de kou. Ze raken de hitte van de dag kwijt doordat er veel bloed door de oren stroomt. Omdat daar een dunnere vacht zit, kan de hitte uit het bloed makkelijk ontsnappen. Zo koelt het bloed af, en de fennek zelf ook. U kunt ook de nacht doorbrengen in een karakteristiek 18de-eeuw huis in hartje Amsterdam. In slaapvallen in een heerlijk Freshbed met het geluid van huilende wolven. Het kan in Huize Welgelegen, aan de rand van Artis.

Een onvergetelijke ervaring! de secret hideway voor de hele familie. 

Leuke weetjes

Westelijke laaglandgorilla

Wist je dat de gorilla’s in ARTIS elke nacht een vers slaapnest maken op de grond? Dit doen gorilla’s omdat er anders te veel bacterién in leven. Zo hebben ze dus elke dag een schoon nest. Verglijkbaar met het Freshbed van Broring, dat een medische Hepa-filter bevat en ervoor zorgt dat de circulerende lucht continu wordt gezuiverd.

Aalscholver

Beide oer-Hollands en beide expert op het gebied van ventilatie: het in Nederland uitgevonden engeproduceerde Freshbed van Broring en de Hollandse stadsnatuurvogel de aalscholver. Aalscholvers duiken tijdens de jacht het water in en voor een natuurlijke ventilatie drogen de vogels hun veren in de wind. En als het heel heet is flapperen ze zelfs met hun keelzak om hitte kwijt te raken.

Reuzentoekan

De reuzentoekan is de grootste toekansoort en in verhouding tot hun lichaam hebben ze de grootste
snavel van alle vogels. De snavel is met 20 centimeter een derde van hun lichaam. En net zoals het
Freshbed van Broring reguleert de toekan zijn eigen temperatuur. Dit doet de toekan door de
bloedtoevoer naar zijn snavel te veranderen. Om af te koelen stroomt er meer bloed doorheen,
waardoor meer warmte wordt afgestaan aan de lucht.

Kameel

De wilde kameel komt alleen nog voor in de Gobi woestijn in Azié en is goed aangepast aan warmteverschillen. In de Gobi woestijn kan de temperatuur oplopen tot wel 45 graden, maar het kan er ook erg koud zijn, tot wel 20 graden onder nul. Hun extra dikke vacht beschermt ze overdag tegen de hitte van de zon en’s nachts beschermt het ze tegen de vrieskou.