Schramm-slaapsysteem

De boxspring

Belangrijk is niet alleen waarop u ligt, maar ook waar uw matras op ligt. De op u afgestemde Schramm-matras heeft, om de werking volledig tot haar recht te laten komen, als basis een stabiele en krachtig reagerende boxspring. De Schramm-boxspring neemt de bewegingsenergie over het gehele oppervlak op, dus niet alleen op enkele punten, en veert de druk gelijkmatig af. De boxsprings zijn in vlakke, handmatig verstelbare en in diverse elektrisch verstelbare uitvoeringen (tot 7 motoren) leverbaar. Standaard worden 24 maten aangeboden en indien gewenst ook afwijkende maten. Alle modellen zijn soepel en eenvoudig te bedienen en brengen u snel in de gewenste positie.

De vering

Ieder bed is zo goed als zijn veren. De veren van het matrasmodel Mythos worden na het winden bij 280°C in de oven verhit. Het doel hiervan is om de veren hun oorspronkelijke moleculaire structuur, die door het winden is veranderd, weer terug te geven. Pas na dit veredelingsproces is de veer veerkrachtig, bestand tegen zware belasting, duurzaam dynamisch en elastisch. Schramm is de enige fabrikant die dit oven-thermisch veredelingsproces sinds jaar en dag toepast, een onvervangbare kwaliteitsfactor, een productiekenmerk dat tot voorbeeld strekt. Al naar gelang het gewicht, de gewichtsverdeling en de slaapgewoonten werken de veren in de matras met een verschil in veerkracht. Speciaal voor zijslapers werd de gepatenteerde schouderondersteuning ontwikkeld. Ook wordt er rekening gehouden met het individuele gewicht: voor het matrasmodel Mythos zijn er verschillende hardheden beschikbaar. Vraag ernaar bij onze deskundige adviseurs.

Secundaire Contour Aanpassing (S.C.A.)

Het door Schramm in 2005 geïntroduceerde en internationaal gepatenteerde S.C.A. zorgt ervoor, al naar gelang de lichaamsvorm (zoals smalle of brede schouders, geprononceerde of juist niet-geprononceerde contouren van heupen en bekken, of bij zwangerschap), dat u de boxspring in het schouder- en het bekkengebied onafhankelijk en optimaal kunt verstellen, traploos tot 2 cm omhoog of omlaag. Deze instelling, die u op elk moment kunt veranderen, bepaalt in combinatie met de juiste hardheid van de matras de optimale ligpositie voor een grenzeloos slaapcomfort.